Zomerse wandeltochten FlaineZomer in de bergen, de gelegenheid om tal van typische regionale activiteiten te ontdekken ! En in Flaine, zult u duizend en een manieren vinden om u sportief bezig te houden tijdens uw vakantie.

Wandeltochten, fietstochten, sledehond tochten, golf, bergbeklimmen, via ferrata, speleologie, vissen, canyoning of raften, ’s zomers biedt Flaine u een berg aan activiteiten!

Voor de gelegenheid is de kabelbaan van de Grandes Platières 7 dagen per week geopend van 8 juli tot 25 augustus. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remontées Mëcaniques via +33 – 4 50 90 40 00.

 

  • De route « Étoile » 

Bestaat uit een 4-daagse wandeltocht met gids in de bergen, die u Flaine en omgeving zal laten ontdekken, zoals u het nog nooit gezien heeft! De wandelingen zijn voor iedereen toegankelijk, zelfs voor kinderen, onder voorwaarde over een goede uitrusting (wandelschoenen) te beschikken (het materiaal wordt voor iedere wandeling gratis door de gids ter beschikking gesteld)

  • Belvédère Aujon – bergtop Croix de Fer

Cette randonnée mène au cœur du monde de la verticalité. Le belvédère est situé au sommet des hautes falaises, qui dominent la vallée de l’Arve, entre Sallanches et Magland. Quant à son éventuelle prolongation vers le sommet du pilier de la Croix de Fer et sur l’Arête de l’Aup de Véran, elle constitue un parcours de toute beauté au-dessus du vide et face aux combes sauvages de Colonney

Hoogteverschil : 900 m
Moeilijkheidsgraad : Gemiddeld
Duur : 6 uur

  • Grote ronde van Vernant – Pointe des Grands-Vans

Men zou deze wandeling ook de “Route van de 3 meren” kunnen noemen, want ze biedt fantastische uitzichten op 3 plekken: meer van Vernant – meer van Gers – meer van Flaine. Het bergpanorama bevat ook grote bergen: het Cirque du Fer à Cheval, in het bijzonder. En in de laatste etappe (optioneel) de bergkammen van Flaine, er is heel om zich op te verheugen voor de amateurs die van grote hoogtes houden (veiligheidskabels aanwezig)

Hoogteverschil: 458 m
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk
Duur : 4 tot 5 uur

 

Flaine Mountain Experience (Grand Massif) : + 33 (0)6 03 29 44 86  –  clercp@aol.com

 

Consultez vite votre prochain hébergement >>